lutjanus's FotoPage

By: lutjanus argentimaculatus

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[Archive]
Thursday, 3-May-2007 04:36 Email | Share | | Bookmark
Latest update...

Sunset Angler

sebelum nih percubaan wat silhouette, terlalu byk imej. nampak berserabut. kawe cuba fokuskan x byk objek sgt..

Cat's Series

Kucing jd model nih nama To'im, kacukan tempatan dgn Persian


Berpandukan rakan2 Fotopages dgn gambo kucing masing2, kawe buat study sket utk dptkan angle kucing utk gambarkan kiut. nih experiment aja lagi, kena praktis byk2..


harap komen utk senang kawe buat rujukan utk hasil lebih baik dimasa depan..


Thursday, 15-Mar-2007 02:56 Email | Share | | Bookmark
Snakehead!!!

Snakehead Series 1

Ini ikan tempatan yang antara terlasak. Haruan (Snakehead eng.) atau saintifiknya Channa Striatus mmg asyik gak diambil gambo.
Sbb ia tak terlentang spt lain2 ikan didaratan, ia x mengelupur membabi buta. Kerana ia mampu hidup agak lama didaratan, jd senang la proses bergambor tanpa menjejaskannya.
*ia dilepaskan kembali ke air selepas bergambar

Fierce Predator

Susunan gigi berlapis- lapis. Dgn barisan gigi halus dihadapan, yg kasar jarang2 dibelakang. Sememang ciri2 utk predator air tawar.
Bukaan mulut luas, sememangnya ciri2 ikan predator yang ganas.

Impaled

Memang agak sadis umpan untuk Haruan . Katak sememangnya makanan tradisi yg jarang ditolak ruan. Ia diguna hidup2 (dr gambar mata katak separuh tercelik). Kerana apabila kesakitan, umpan hidup selalunya merembes cecair chemistry sbg sign bahaya. Ini di tafsirkan haruan sbg mangsa yg lemah dan mudah diterkam hehehe .
Tp begini cara circle of life. Only the strong will survive! Yg lemah jd makanan

Hooked by artificial

Jika x sampai hati guna katak, gewang (artificial lure) 'spinnerbait' atau org panggil 'janggut' adalah alternatif plg popular. Gelombang getaran dari kipas 'spinnerbait' buat ruan x tahan.
Spinnerbait dlm gambar, jenis lama dari MEPPS buatan perancis.

Channidae

Jika perhatikan, lubang2 mikro kat kepala ruan adalah rahsia ia hidup lama didaratan. Selaput lendir untuk kekalkan lembapan.
(rod n reel kat background dah arwah, tertinggal atas bumbung kereta.. x sedar jatuh mana2 ntah.... )


Thursday, 15-Mar-2007 02:49 Email | Share | | Bookmark

Batu Buruk's Surfer

Monsun timur laut bebaru nih, ada yg berani ambik kesempatan gelombang yang agak tinggi.
Mulanya ingat ada org nak bunuh diri, sbb crowd yg agak ramai tepi pantai.


Rupanya ada surfer! Sapa kata Pantai Batu Buruk takleh surfing? hehehehe... Ganu Boleh!!!
hampir seratus keping gak snap gambo. tp yg senonoh cuma 2-3 keping aja hehehe....


Wednesday, 14-Mar-2007 07:37 Email | Share | | Bookmark

The Kiss


Salam...
Gambo nih takde la spesel sgt. Cuma terpikir nih yg best DSLR, tak yah pegi dekat dengan ular tuh.. main zoom2 jer. Pastu shutter speed yg best.. tadak la lag mcm kat 'compact'. bleh timing leklok bila mamat tuh cium ular.

* itu ular Tiong, spesis famous kat hutan bakau di area pantai timur. Ular nih sebenarnya pasif sgt diwaktu siang. itu sebab mamat tuh leh cium2 lagi. Kadang2 kita terlangkah tanpa sedar pun ular nih diwaktu siang jika duk main2 kat pot fav die. tp kalu time senja dan malam.. jangan main2.. ia amat garang dan antara spesis terbisa kat malaya.
ada org kata itu ulor katam tebu.. tp x silap ia kaler belang oren.



Tuesday, 13-Mar-2007 05:20 Email | Share | | Bookmark
Jalan- jalan belajor ambik gambo...

Salam... Intro..
Harap dapat kasi komen2/kritik... tp dah kasi kritik tuh tolong ler perbetulkan balik apa aku kureng atau silap.

Aku nih level beginner aja. Harap tunjuk ajar sifu rakan2 sumer! thanx!!

Pelbagai teknik masih blur lagi, cuma aku bergantung apa aku lihat cantik, lawa.. aku cuba semadikan dlm bentuk gambar.

nih fresh petang semalam, ...

SUNSET ANGLER



SMILING.. LAUGHING?!


Cewek

*gambo nih asalnya nampak clear tekturs biji2 kat muka, liang roma dll.. 20% originality gambo nih dah diekjas dgn photoshop utk gebukan kulit muka..

Race with da Wind....


..yang lemas..

Kebetulan pagi, on da way mancing... sebijik bulldozer jatuh dlm taliair...

Jumpa ke yg dicari..pakcik?..

Teringat pendekar Mustar...


[Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net